Bergenskonferansen 2020

Register

På konferansen spør vi blant annet hvordan vi kan utvikle en by som er attraktiv for barn og unge. Hvorfor er det så viktig? Det er fordi vi vet at mange flytter fra Bergen når de etablererer familie og får barn. Er det behovet for mer plass som er årsaken? Ønsket om tryggere skolevei? Bedre lekeområder?

When

14. January.

Time: 08:30 - 13:00


What

Kom på Bergenskonferansen og få med deg ny kunnskap og undersøkelser på området. Og ta del i foredrag og debatter om hvordan skape en bedre by for alle.

Du vil blant flere andre møte

  • Teresa Lindholm, svensk etnolog og spesialist i sosial bærekraft, Hun er ansatt i White Arkitekter i Stockholm, hvor hun har utviklet en metode for å lytte til og lære av barn og unges ønsker i planleggingen av nye boligområder.
  • Ståle Økland, forfatter og fremtidsforsker. En av Norges mest ettertraktedete foredragsholdere gir oss et innblikk i hvordan morgendagens byliv kan arte seg for flere enn kaffe latte-generasjonen.
  • Veslemøy Fredriksen, direktør i Eiendomsmegler Vest. Hun vil presentere en rykende fersk undersøkelse om hvor folk ønsker å bo. Og hva er særlig viktig når barnefamilier skal gjøre sine valg?
  • Jon Askeland, Senterpartiets fylkesordfører i nye Vestland fylke. Han blir utfordret på hva Bergen betyr for regionen. Kan en ordfører fra et parti som stritter mot all sentralisering se for seg et godt liv i byen?
  • Roger Valhammer, byrådsleder (Ap). I januar nærmer det seg hundre dager siden det fargerike byrådet ble konstituert. Hvordan skal et byråd i mindretall bygge en bedre by for alle?
  • Thor Haakon Bakke, byråd for klima, miljø og byutvikling (MDG). Skal Miljøpartiet De Grønne snu opp ned på Bergen, slik de har gjort det i hovedstaden?
  • Charlotte Spurkeland, bystyremedlem (H). Hvordan vil Høyres fremste byutviklingspolitiker utnytte mulighetene som oppstår når et mindretallsbyråd regjerer?
  • Harald Schjelderup, byrådslederen som forlot politikken for å bli sjef for BOB. Er det plass for den gamle boligkooperasjonen der markedsmekanismene rår?

Where

Radisson Blu Hotel Royal, Bryggen
Dreggsallmenningen 1
5003 Bergen

Register

Organizer

Obos, Opus, Eiendomsmegler Vest, PWC & Bergen Næringsråd