Lær av de beste

Read More

Velkommen til lunsjseminar der du kan lære av fremragende norske og utenlandske journalister. Seminaret er en markering av UiBs etablering av Senter for undersøkende journalistikk i Media City Bergen.

When

17. April.

Time: 10:00 - 15:00


What

Lær av de beste

Velkommen til lunsjseminar der du kan lære av fremragende norske og utenlandske journalister. Seminaret er en markering av UiBs etablering av Senter for undersøkende journalistikk i Media City Bergen. Arrangementet finner sted i Redaksjonsområdet UiB, 2. etasje, Media City Bergen.

Program:

10.00 
Åpning og velkommen

1015-1115 

Megan Lucero fra The Bureau of Investigative Journalism I London. Hun leder et stort samarbeidsprosjekt mellom sentrale datajournalister og 450 pressefolk i hele landet. Målet er å sette dagsorden rundt i hele Storbritannia med avslørende graveprosjekter. I desember vant The Bureau innovasjonsprisen på British Journalism Awards for dette prosjektet. 

1130-1230
Tarjei Leer-Salvesen fra Fædrelandsvennen: "Bruk innsynsretten - bli tryggere i møtet med kildene". Leer-Salvesen er en prisbelønnet journalist og blant landets fremste eksperter på innsyn og offentlighet.

1230-1300
LUNSJ

1300-1400
Gurkan Ozturan er redaktør i tyrkiske dokuz8NEWs. Han er en av få journalister i Tyrkia som fremdeles jobber med kritisk journalistikk, noe som blir stadig vanskeligere og farligere. Her deler han av sine erfaringer, i samtale med Nuray Yildrim Gullestad fra Norsk PEN avdeling Vestlandet. Iver Ørstavik fra Raftostiftelsen vil lede samtalen, som foregår på engelsk.

1415-1500
Journalistpris-vinnere forteller. Vinner av Fritt Ord-prisen 2018 Harald Amdal forteller om arbeidet med Tysfjord-saken.

Arrangementet er gratis, men vær vennlig å registrere deg slik at vi får bestilt korrekt mengde til lunsj!

Where

Media City Bergen
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Details

Read More

Organizer

Institutt for Informasjons- og medievitenskap