Substans

Read More

Teknologi er ofte svaret. Men hva var spørsmålet? Substans er en møteplass med teknologifokus, men uten determinisme. Hvordan skaper vi den fremtiden vi egentlig ønsker oss? Er den tiden vi lever i virkelig så unik? Hvordan legge tilrette for menneskelighet og moral i maskinenes tid? Hvilke muligheter og trusler skaper vi i teknologiutviklingen? Hvordan bør infrastrukturen se ut, og hvem eier den?

When

15. February.

Time: 09:00 - 15:30


What

SUBSTANS 

Teknologi er ofte svaret. Men hva var spørsmålet?
Substans er en møteplass med teknologifokus, men uten determinisme. Hvordan skaper vi den fremtiden vi egentlig ønsker oss? Er den tiden vi lever i virkelig så unik? Hvordan legge tilrette for menneskelighet og moral i maskinenes tid? Hvilke muligheter og trusler skaper vi i teknologiutviklingen? Hvordan bør infrastrukturen se ut, og hvem eier den?

Det er på tide å samle tankene. Vi legger opp til et ujålete event, der vi frigjør oss fra all hypen. En dag preget av interessante folk, kritisk refleksjon, upretensiøs kaffe, gode samtaler. Javisst lever vi en tid preget av endringer. Men teknologien er et virkemiddel, som må brukes riktig.Vi legger opp til at praktiske fagkunnskap, visjoner, kritisk blikk og akademiske perspektiver. Målet er å inspirere og provosere. Få folk til å møtes. Sånn at interessante ting kan skje. Vi ønsker å samle kritiske, nysgjerrige, skarpe hoder fra ulike fagfelt og bransjer. En øy av ettertenksomhet i et hav av hype. Der næringsliv, gründere og akademia møtes. 

Stormkastkonferansen, som egentlig skulle vært arrangert denne dagen, er utsatt til 18. september. Vi hiver oss derfor rundt og arrangerer Substans: Et popup-arrrangement. Just-do-it. Vi gjør det fordi det trengs: En kritisk og ettertenksomt samtale om en forvirrende tid der ulike ideer om fremtiden brytes mot hverandre. 

BILLETTER
1900,- Ordinær billett 
900,- Human Innovation medlemmer (begrenset antall) 

Startup uten penger? Sett deg på interessentliste mens vi jobber med å få på plass en sponsor!
https://airtable.com/shrZToWA2tox42rOa

PROGRAM

DIGITALE TJENESTER VERDEN TRENGER 
Frank Chimero, en av internettets skarpeste tenkere, holder foredrag. Han har tidligere skrevet om design i skjermbaserte medier. På Substans kommer til å snakke om verdien av ikke-kommersielle digitale prosjekter. 

DEN TEKNOLOGISKE ENDETIDEN
Samtalen om teknologien er preget av determinisme. Men ideen om “singulariteten”, der maskinene i praksis tar over og begynner å definere utviklingen, er ikke ny. Professor Lars Nyre ved UiB setter tidsånden i idéhistorisk kontekst. Han trekker linjene fra moderne teorier og tilbake til Heidegger. 

ENTREPRENØRSKAP - DEN NYE AKTIVISMEN 
Digitale tjenester endrer demokrati, mediekultur og samhandling. Til hva? Mange gründere vil utfordre maktstrukturer, og prege verden via teknologi. Vi inviterer seriegründer og teknolog Wilhelm Joys Andersen (Minus, Propr.no, W3C) til å dele sine perspektiver. 

SAMFUNN 4.0 
Vi går fra isolerte tjenester til sammenkoblede systemer, der data flyter friere. Hvem skal eie infrastrukturen? Hvordan legger vi til rette for smartere byer, smartere industrier og en smartere offentlig sektor? Vi får en innledning fra DIFI, med påfølgende samtale.

Where

Terminus Hall
Zander Kaaes gate 6
5015 Bergen

Read More

Organizer

Netlife Bergen, Myldring, Stormkast