Redaksjonell innovasjon

Påmelding

Denne dagen er skreddersydd for deg som jobber redaksjonelt. Her samler vi dyktige journalister, redaksjonelle ledere, forskere og teknologer fra inn- og utland for å gi deg faglig påfyll og inspirasjon.

When

6. June.

Time: 09:00 - 16:00


What

Denne dagen får du se hvordan datajournalistikk brukes til å lage engasjerende journalistikk, hvordan nye verktøy gjør store datasett mer tilgjengelige for både journalister og publikum. Du lærer mer om hvordan teknologi kan brukes til å fortelle gode historier på digitale flater og hva som skal til for å nå ut til unge målgrupper

Generativ AI skaper mye debatt og blir stadig blir viktigere innenfor journalistikken. Vi ser på mulighetene og utfordringene knyttet til kunstig intelligens. Desinformasjon og “falske nyheter” er en stadig voksende utfordring som journalister må forholde seg til. Vi ser på problemstillingen i fellesskap, og lar noen av feltets mest kompetente gi svar på hvordan vi kan forholde oss til desinformasjon og bidra til å skape et mer informert publikum. Finnes det teknologiske løsninger på teknologiskapte problemer? Det får du svar på denne dagen.


Derek Andrè Bjølgerud

TV2.no-sjef.
Derek har jobbet i TV 2 siden 2014 og vært leder i mediebransjen siden 2009. Han har bakgrunn som journalist og nyhetsredaktør. Derek har tidligere jobbet i VG, NRK og P4 før TV 2.


Emily Baker-White

Senior skribent, Forbes.
Emily Baker-White er en senior skribent for Forbes, hvor hun dekker sosiale medieplattformer. Tidligere var hun en seniorreporter for BuzzFeed News, og før det jobbet hun med innholdspolicy hos Facebook og Spotify. Emily er utdannet ved Harvard Law School og er en klassisk trent fiolinist.

Samia Touileb

Forsker, SFI MediaFutures.
Samia
Touileb er forsker ved MediaFutures SFI senter, Institutt for Informasjons og medievitenskap, Universitet i Bergen. Hun har doktorgrad i språkteknologi, og har jobbet innen feltet i over 10 år. Hennes forskningsinteresser er informasjonsutvinning, sentimentanalyse, skjevheter og rettferdighet i maskinlæringsmodeller.

Judy Parnall

Leder for standarder og industri, BBC Research & Development.
Judy er en lidenskapelig talsperson for alt som har med media å gjøre og dets positive kraft for ulike publikum. Hun har jobbet i BBC i en årrekke innen både FoU og bedriftsstrategiområdene. Judy har sittet i EBUs tekniske komité siden 2015 og ledet den siden juni 2018

Kristoffer Egeberg

Sjefredaktør og daglig leder, Faktisk.no.
Egeberg var en del av den grunnleggende prosjektgruppen bak Faktisk.no, og ble dens første sjefredaktø. Fra 2002 til 2017 var han undersøkende nyhetsreporter i Dagbladet, hvor han også hadde oppslag som utenrikskorrespondent i Kina og jobbet som assisterende nyhetsredaktør på nett. Han er vinner av Norges mest prestisjefylte journalistpris, Skup (2014), og IR-prisen for internasjonal rapportering (2015).

Guro Istad

Daglig leder, Pressens hus.
Guro Istad har over 25 år bak seg som journalist og medieleder, blant annet fra BT, VG og BA. Istad har blant annet også jobbet som prosjektleder for Oslo Media House og vært redaktør i reklamebyrået Publicis Kitchen, med et bredt spekter kunder innen alt fra fosterhjemssak, finans og tech/telecom.

Where

Atlantis, MCB Auditorium

Påmelding

Organizer

Media City Bergen