Datajournalistikknettverket: Hvem eier Norge?

Meld deg på

Det er en glede å ønske dere velkommen til årets andre møte i Datajournalistikknettverket, torsdag 9. februar 2023 kl. 09.00.

When

9. February.

Time: 09:00 - 10:00


What

I november i fjor publiserte Dagens Næringsliv den omfattende gravespesialen Hvem eier Norge? Gjennom en rekke dokumentarer, nyhetsartikler og kommentarer belyste de hvordan det er mulig å eie eiendom anonymt i Norge. De belyste også konsekvenser av et slikt hemmelig eierskap.
DN-teamet tok utgangspunkt i alle eiere av eiendom i Norge. Noen millioner elimineringer senere, via diverse Python-scripts og ulike registre, var de nede i et antall som kunne sjekkes manuelt. Så startet jobben med å finne alt vedkommende eiere eide, samt et fornuftig verdiestimat. 
Jonas Blich Bakken fra Dagens Næringsliv forteller oss hvordan de jobbet med denne datajournalistiske spesialen.
 
Samseing
Mange setter pris på å se møtene i Datajournalistikknettverket sammen med andre, og det er kjekt å se at stadig flere redaksjoner – blant andre Stavanger Aftenblad, Sunnmørsposten, Time & Date og Fædrelandsvennen – ofte følger møtene i fellesskap. Tradisjonen tro arrangerer vi også denne gangen samseing i Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn tre. I påmeldingslenken kan du melde fra at du ønsker å følge sendingen fra oss. Sitter du et annet sted i landet, oppfordrer vi deg til å booke et møterom, ta med deg en kollega eller fem, og følge møtet i fellesskap.
 

Where

Zoom, Medielaben, Media City Bergen, Tårn 3, 9. etasje
Lars Hillesgate 30
5008 Bergen Bergen

Meld deg på

Organizer

Media City Bergen