Deepfakes, cheapfakes og trusselen fra generativ kunstig intelligens

Møt oss på Arendalsuka

When

14. August.

Time: 13:00 - 14:00


What

2024 er det største valgåret i historien: Syv av ti av verdens største land skal velge ledere. Og mulighetene for manipulasjon har aldri vært større. Bølger av falsk informasjon skapt av generativ kunstig intelligens slår inn over oss. Har vi et godt nok vern mot dette?

Innholdet blir ofte laget av programvare som kun koster noen hundrelapper i måneden, og som hvem som helst kan bruke. Er kunstig intelligens i ferd med å gjøre den digitale offentligheten om til en bossplass av falskt innhold? Hvordan skal vi verne om våre grunnleggende verdier, sannhet og fakta i en endeløs strøm av KI-generert støy? Og hva kan vi gjøre for å sikre et bærekraftig demokrati og digital motstandskraft i tiden som kommer?

For å diskutere dette inviterer vi Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery, sjefredaktør og daglig leder i TV 2 Olav Sandnes, daglig leder i Tinius-stiftelsen og tidligere leder av ytringsfrihetskommisjonen Kjersti Løken Stavrum og daglig leder i Medieklyngen/Prosjekt Reynir Helge O. Svela. Samtalen modereres av Guri Heftye, sjef i Nordiske Mediedager. 

Laura Ellis, Head of technology forecasting (BBCs egen teknologi-«værmelder») innleder før panelsamtalen om hvorfor BBC er bekymret for generativ kunstig intelligens.

Arrangementet streames, lenke kommer.

Where

Mediescenen, Agderposten
Østregate 5
4836 Arendal

Organizer