Digital kildekritikk

Sign up

Hvordan skiller digital kildekritikk seg fra tradisjonell kildekritikk? Og hva bør en være spesielt opptatt av ved bruk av digitale kilder?

When

14. April.

Time: 15:00 - 16:00


What

For å navigere trygt i det digitale informasjonslandskapet er vi avhengig av å utøve – og hele tiden oppdatere – vår digitale kildekritiske kompetanse. Overflod av informasjonen gjør det mer utfordrende både å finne originalkilder og avgjøre om innhold er troverdig.

Forfatter og journalist Ståle Grut har nylig gitt ut sin første bok; «Digital kildekritikk». Onsdag, 14.april, inviterer Media City Bergen Journalism Lab (MCB JoLab) til digitalt bokslipp av «Digital kildekritikk».

Ståle Grut arbeider som journalist og strategisk rådgiver i NRKbeta og har en spesiell interesse i datasett, kildekritikk og graving i åpne kilder. "Digital kildekritikk"; en håndbok i digital kildekritikk for journalister, mediestudenter og andre som er avhengige av høy informasjonskompetanse og trenger avansert kunnskap om kildekritikk på internett.

Boken inneholder en rekke råd om praktisk bruk av digitale verktøy, metoder og ressurser for hvordan journalister kan vurdere troverdigheten til sentrale kildetyper og kildemateriale fra internett og sosiale medier. Det vies også oppmerksomhet til hvordan digital kildekritisk kompetanse er et ideelt researchverktøy, og kan hjelpe med å grave fram ny informasjon i åpne kilder på nettet.

«Digital kildekritikk» kan bestilles her.

 

Deltakelse

Arrangementet er gratis og åpent for alle å delta på.

For å delta må du registrere deg på Eventbrite. Lenke til arrangementet vil sendes til din registerte e-post en time før arrangementet starter.

 


Registrer deg på Media City Bergens nyhetsbrev for å få tilsendt informasjon om lignende arrangementer i fremtiden.

Interessert i å bli medlem av Media City Bergen / NCE Media? Les mer om medlemskap her.