Digitale fortellinger

Read more

Digitale fortellinger: I lukkede rom – fortell fengende med utgangspunkt i bygninger og steder

When

26. April.

Time: 09:00 - 10:00


What

Morten Frich er digital redaksjonssjef i Kristeligt Dagblad. I denne presentasjonen tar han oss med inn i digitale fortellinger som er bygget opp rundt et sted eller et rom. 

Morten er opptatt av å utforske forensic architecture. Det finnes utrolige eksempler på dette internasjonalt, som blant annet en 3D-modellering av et torturfengsel som hjelper overlevende med å bearbeide sine opplevelser, og en modellering av klimaendringenes påvirkning på bønder i Sør-Amerika. 

Felles for fortellingene er at stedet er den egentlige “hovedpersonen” og kan gjenskapes og fortelles på helt nye måter digitalt.

Morten Frich startet i Kristeligt Dagblad i november 2022. Han kom fra en stilling i Politiken hvor han hadde ansvar for avisens digitale hovedsatsninger. Frich har også jobbet i Information og Berlingske Tidende, primært med undersøkende journalistikk.

Frich vant Cavlingprisen for sitt arbeid med et banebrytende prosjekt i Berlingske Tidende. Han har også vunnet FUJ-prisen, Den Berlingske Fonds Journalistpris og Publicistklubbens Fortællerpris. Han er utdannet ved Danmarks Journalisthøjskole og har vært fellow ved Reuters Institute ved Oxford Universitet.

Dato og tidspunkt: Onsdag 26. april 2023 kl. 09.00-10.00.
Sted: Zoom og Media City Bergen Medielab, 9. etg tårn 3.
Pris: Gratis.

Where

Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Read more

Organizer

Media City Bergen