Digitale fortellinger: Teddys farvel – en journalistisk utfordring

11. oktober 2023 tok 77 år gamle Teddy Lauridsen sitt eget liv. Line Vaaben fulgte ham i månedene frem til selvmordet sammen med fotograf Finn Frandsen.

When

15. March.

Time: 09:00 - 10:00


What

Fredag 15. mars 2024 fra kl. 09.00 til 10.00 er det duket for et nytt møte i nettverket Digitale fortellinger, som er et samarbeid mellom Medieklyngen og Fortellingens kraft.
 
Journalist Line Vaaben og fotograf Finn Frandsen var med da Teddy Lauridsen tok farvel med sine beste venner, da han blandet den dødbringende medisinen og de kom inn på soverommet hans like etter at han trakk pusten for siste gang. Historien føyer seg inn i en aktuell debatt om muligheten for å få dødshjelp i Danmark.
 
Hvordan fikk Line Vaaben idéen til historien? Hvilke etiske vurderinger gjorde hun før, under og etter arbeidet med den? Og hvordan har det påvirket henne – faglig og personlig?

For å få maksimalt utbytte av presentasjonen, anbefaler vi at du leser historien på dansk eller engelsk, og evt. hører den tilhørende podcasten, før møtet. Både artiklene og podcasten vil være gratis tilgjengelig for nettverkets medlemmer frem til presentasjonen. Tusen takk til Line og Politiken for tilrettelegging.
  
HVOR: Fysisk i Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3 eller virtuelt via Zoom
NÅR: 15. mars 2024 fra 09.00-10.00

  
Trenger du noen å snakke med? Mental Helse har døgnåpent på tlf. 116 123.

Where

Media City Bergens Medielab i 9. etg, tårn 3, og Zoom
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Medieklyngen og Fortellingens kraft