Hvordan får vi flere brukere av vårt digitale innhold? (NO)

I kampen om publikums oppmerksomhet og tid er tilgjengelighet et veldig viktig verktøy. NRK deler tips og triks.

When

14. June.

Time: 10:00 - 10:30


What

Å utvikle gode, digitale brukeropplevelser med godt innhold er ikke enkelt. Det er mange hensyn å ta, både når det gjelder målgruppe, formidling, design og kode. Mange opplever universell utforming som en unødig tilleggsoppgave – enda en ting å tenke på. Tilgjengelighet er ikke en enkeltstående innsats, men snarere et tankesett. Man må åpne øynene for de mange og ulike behovene som finnes hos et sammensatt publikum. Og ta brukerne på alvor. Det lønner seg faktisk å jobbe med dette. Ikke for å være grei eller flink, men for å nå ut til flere og lykkes bedre.


Tilgjengelighetssjef Siri Antonsen deler sine personlige erfaringer. Digital tilgjengelighetsekspert Kristoffer Lium viser frem noen konkrete eksempler på universell utforming, både som filosofi og i praksis fra et brukerperspektiv. Du vil bli tatt med inn i tankene bak, og demonstrasjon av ny funksjonalitet i NRKs videoavspiller, NRK sine egne komponenter for nett og hvordan man tilgjengeliggjorde skjermopptak av Snap Chat-dialoger


Siri Antonsen er Tilgjengelighetssjef i NRK, og jobber strategisk, publikumsrettet og prosjektbasert. Tidligere leder for tegnspråkredaksjonen i NRK. Utdanning innen ledelse, prosjektledelse og tegnspråktolking. Faglig erfaring med teksting, synstolking, tegnspråktolking og hørbarhet.

Kristoffer Lium er digital tilgjengelighetsekspert i NRK, og arbeider strategisk og praktisk med tilgjengelighet i hele organisasjonen. Han tenker ut, lager og tester ny kode og teknologi i NRKs fagmiljø. Av utdanning har han en bachelorgrad i Informatikk, design og utvikling av IT-systemer.

This talk will be given in Norwegian. This event is part of the Media City Bergen Future Week on June 11-14.
50+ events will be taking place inside the Media City Bergen building, and all focused on topics that challenge our common future as it is driven and shaped by technology.

Read more about it here: https://www.mediacitybergen.no/future-week/

If you are interested in more events like this, you can sign up to our newsletter here: http://bit.ly/NCEmedianyhetsbrev

Where

Atrium
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Future Week, NRK