Lær presseetikk av PFU

Lær hvordan etikkekspertene tenker ved å selv behandle klager til Pressens Faglige Utvalg (PFU) og sammenlign resultatet, samtidig som utvalget gjør det.

When

23. - 24. April.

Time: 08:00 - 16:00


What

Har journalisten sjekket saken godt nok? Er tittelen spisset for mye på desken? Vet intervjuobjektet at det blir intervjuet? Har den som får beskyldninger rettet mot seg i saken fått vite nøyaktig hva disse går ut på? Dette er spørsmål som PFU diskuterer på nesten hvert eneste møte. Og hver gang må utvalget nettopp diskutere seg fram til en konklusjon, for det er ikke alltid åpenbart hva som er godt nok sjekket eller spisset for mye. Selv om Vær Varsom-plakaten har klare regler, finnes det ingen fasit i presseetiske spørsmål, for hver sak er unik.

Derfor er det også diskusjon om PFUs kjennelser, og den diskusjonen skal vi ta på dette kurset. Kursleder er Trygve Aas Olsen.
 
Kurset varer i to dager:

– 23. april får du en innføring i Vær Varsom-plakaten, med eksempler fra aktuelle saker som PFU har behandlet.
– 24. april skal du behandle klagesaker til samme dags møte i PFU som gruppearbeid med de andre kursdeltakerne. Når behandlingen er over, får du diskutere resultatet med Presseforbundets generalsekretær Elin Floberghagen.

👉🏼Les mer og meld deg på kurset her 

Where

Pressens hus
Skippergata 24
0154 Oslo

Organizer

Institutt for journalistikk