NCE Media julespesial // Stavanger

Påmelding

Medieklyngen NCE Media inviterer til faglig og sosial samling på Martinique i Stavanger, torsdag 15. desember klokken 15.00. Vi stiller med litt mat og drikke, og ønsker alle medlemmer velkommen!

When

15. December.

Time: 15:00 - 18:00


What

Du får blant annet høre fra:


NRK Beta: Når datamaskinen lager bedre bilder enn deg – En forklaring på generativ AI

Datamaskiner har "over natten" gått fra å tegne strektegninger av katter til å skape prisvinnende billedkunst, komponere symfonier og lage fotorealistiske bilder av mennesker som ikke finnes. Generativ AI er samlebetegnelsen på teknologien, som utfordrer vår forståelse av kreativitet, skaperevne og kunst. Hva er det egentlig, og hvordan fungerer det?

Medieklyngens Datajournalistikknettverk har gleden av å invitere til foredrag med Eirik Solheim fra NRK Beta. Solheim har sterk innsikt i fremtidens medier. Han kommer på besøk for forhåpenligvis å gjøre oss litt klokere på hva som skjuler seg bak buzzordet Generativ AI. 

Aftenbladet: Hva skjer når man lar kildene få være tett på utformingen av en sak?

I en reportasjeserie om spiseforstyrrelser kalt “Generasjon Uro” jobbet designer Inga Sverdrup, journalist Pernille Filippa Pettersen og fotograf Kristian Jacobsen tett med kildene. Målet var at kildenes historier skulle bli presentert på en måte de var komfortable med, og kjente seg igjen i. Kildene fikk blant annet selv skrive bildetekster på bildene med sin egen håndskrift. Resultatet ble noe annet enn tradisjonelle magasinsaker.

Screen Story: Birgitte-saken som True crime

Produsent Jostein Larsen jobber med utvikling av programkonsepter i Screen Story. Han har vært med på Birgitte True Crime nå i høst, men er og med å utvikle mange nye konsepter for Altibox. De lanserer snart tre nye serier: Eksponert, Uredd og Friår. I dag skal han fortelle om hvordan de har jobbet med en av Norges største krim-saker og satt det inn i et true crime format. 

Altibox: Neste satsinger

Altibox er i gang med å satse innholdsproduksjon, de vil presentere hva som vil bli det neste fra dem og deres nyeste satsinger.

Where

Martinique, Stavanger
Nytorget 14
4013 Stavanger

Details

Påmelding

Organizer

NCE Media / Media City Bergen