StudentDemo med rektor på besøk

Bachelorstudenter pitcher sine prototyper på nye medieløsninger og vi får rektor Margareth Hagen på besøk! Hun er interessert i vår satsning på arbeidslivsrelevans i utdanningen.

When

10. May.

Time: 12:00 - 13:30


What

Velkommen til StudentDemo der avgangsstudentene på bachelor i medie- og Interaksjonsdesign ved UiB demonstrerer og pitcher sine bachelorprosjekter! De seks forskjellige prototypene er utviklet i samarbeid med Akvariet i Bergen. Arrangementet foregår i Atriet i Media City Bergen den 10. mai kl. 12.00 - 13.30. Det blir lett servering. Meld deg på her!

Samarbeid med Akvariet i Bergen

På kurset MIX250: Bacheloroppgave i Medie- og interaksjonsdesign har studentene jobbet med Akvariet i Bergen med Aslak Sverdrup i spissen. Han er administrerende direktør for Akvariet, og har dette semesteret hatt et tett samarbeid med studentene om deres prosjekter. Tidligere i vår presenterte Aslak hvilke type tjenester Akvariet var interessert i at studentene skulle utforske, blant annet teknologi innen virtuell og utvidet virkelighet (VR/AR), interaktive skjermer og andre innovative løsninger for gode brukeropplevelser. Akvariets fremtidige planer om å bli til et nytt verdenshavsenter på Dokken ved navn "O" har også vært et sentralt tema for dette samarbeidet.

Resultatet av arbeidet er seks prototyper som er designet for ulike målgrupper og bruksområder, og den 10.mai skal studentene presentere sine løsninger for Akvariet på Media City Bergen!

Lars Nyre er faglærer på kurset sammen med medlærere Julia Hellem Brandt og Helene Høylandskjær, og lærer i designmetode Joao Ribeiro. Vi har også fått verdifulle bidrag fra Øyvind Steensen i Hidden, Ronald Toppe i Scary Weather, Audun Kløyve Gulbrandsen i Spello og Christen Hermansen i Future Solutions


StudentDemoen arrangeres av TekLab ved Lars Nyre, Julia Hellem Brandt og Helene Høylandskjær i samarbeid med NCE Media ved Helge O. Svela og Charlotte Vindenes og forsknings- og innvoasjonssenteret MediaFutures ved Ola Roth Johnsen. MediaFutures jobber med ansvarlig medieteknologi med ledende mediehus og medieteknologiselskaper, og spiller en viktig rolle i de praksisnære utdanningene på infomedia.

Program

12:00 - 12:05: Introduksjon ved Helge O. Svela, adm.dir. i Akvariet Aslak Sverdrup og rektor ved Universitet i Bergen, Margareth Hagen.

12:05 - 12:15: Refleksjon om arbeidslivsrelevans. I samtale med Helge O. Svela skal rektor ved UiB, Margareth Hagen, tredjeårsstudent Martin Lund og andreårsstudent Fredrik Hajian reflektere om arbeidslivsrelevans i utdanningen.

12:15 - 12:30: Pitch fra gruppene. Hver gruppe får 2 minutter til å pitche sine prototyper for ekspertpanelet og publikum. 

  1. Dypdykk
  2. Pingfinn
  3. FiskAR
  4. ARK
  5. Havkompis
  6. Oppdag O

12:30 - 13:00: Åpent gulv, demo av prototypene. Publikum får mulighet til å gå rundt og teste prototyper og prate med gruppene om deres prosjekt.

13:00 - 13:30: Ekspertpanelet stiller spørsmål og gir tilbakemeldinger. Ekspertpanelet får 5 minutter per gruppe til å stille spørsmål og gi tilbakemeldinger.

Avslutning: Vinnerne av MVP Award 2023 blir kåret!

 

Ekspertpanel

Margareth Hagen, rektor ved Universitetet i Bergen.  

Aslak Sverdrup, administrerende direktør for Akvariet i Bergen.

Janicke Allers, investor og rådgiver for start-up bedrifter. 

Leif Ove Larsen, professor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

 

MVP Award 2023

Vi fortsetter tradisjonen, så i år skal det også kåres en vinner av MVP prisen! På fjorårets arrangement var det en jury som stemte på hvilket produkt de mente hadde best sjanse til å bli et ekte produkt - nemlig "minimum viable product" (MVP). I år er det publikum som får stemme! På slutten av arrangementet blir vinneren kåret, og det vil gis ut gulldiplomer og premie.

 

Prototypene

1. Dypdykk: Den digitale læringsplattformen Dypdykk tilbyr skoleklasser et organisert, fleksibelt og morsomt opplegg i forbindelse med et besøk på Akvariet! Prototypen er designet og utviklet av Emilie Engberg Andersen, Lukas William Larsen, Marie Moksheim, Thea Torgrimsen Svinø og Johanna Utle.

2. PingFinn: Pingfinn gir et innblikk i de unike personlighetene til pingvinene ved bruk av bildegjenkjenningsteknologi. Løsningen er bakt inn i appen til Akvariet, du trenger bare å ta et bilde for å bli bedre kjent med pingvinene. Prototypen er designet og utviklet av Mohamedamin Ayanle Godor, Markus Jin Hovland, Hedvig Bache Hungnes, Maja Sandvik og Amanda Jørgensen Værøy.

3. FiskAR: Opplev dyrelivet i ditt nærområde med Augmented Reality på mobilen. Lær om ulike arter og hvordan forurensning truer havets økosystemer. Bli med på reisen for å øke bevisstheten rundt vår påvirkning på naturen. Prototypen er designet og utviklet avHans Christian Haakonsen, Precilia Isaksen, Mathilde Solbakken Stenberg, Sara Tumey Celik Nystad og Julia Dietze Paulsen.

4. Ark: ARK er en plattform som skal bidra til en mer effektiv og trygg arbeidsflyt hos Akvariet, og dermed sikre god dyrevelferd og mer tid til formidling for de ansatte! Prototypen er designet og utviklet av Helena Graver Arvidsson, Kaja Qvigstad Eek, Mari Elise Bøe, Martin Lund og Anna Solvoll Saugestad.

5. Havkompis:  Havkompis er en interaktiv læringsplattform for barn og unge. Gjennom profiler om Akvariets ulike arter og enkle aktiviteter, har vi som formål å spre kunnskap og læring på en måte som fanger barnas oppmerksomhet og bidrar til lærelyst om havet. Prototypen er designet og utviklet av Emily Wei Stokke Dishington, Adrian Reksten Ringdal, Iselin Ågotnes Steffensen, Marte Hestetun Svinø og Irene Ulveseth.

6. Oppdag O: Oppdag O gjør verdenskartet levende med framtidens AR-teknologi og er tilpasset til fremtidens havsenter "O" som skal bygges på Dokken. Brukeren får en utforskende og lærerik «heads-up, hands-free» opplevelse full av diskusjon, samarbeid, og fysisk bevegelse. Prototypen er designet og utviklet av Emma Husa, Sara Rachel Johnsen, Amalie Kjersem, Håkon Lystad og Alrik Strandnæs Olsen.

 

StudentDemoen arrangeres av TekLab ved Lars Nyre, Julia Hellem Brandt og Helene Høylandskjær i samarbeid med NCE Media ved Helge O. Svela og Charlotte Vindenæs og forsknings- og innvoasjonssenteret MediaFutures ved Ola Roth Johnsen. MediaFutures jobber med ansvarlig medieteknologi med ledende mediehus og medieteknologiselskaper, og spiller en viktig rolle i de praksisnære utdanningene på infomedia.

Where

Atriet i Media City Bergen
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

TekLab