Vestland IoT-forum presenterer: Smarte byer

Smarte byer: Frokost og faglig påfyll med Vestland IoT-forum

When

29. March.

Time: 08:00 - 10:00


What

Organisert av Eviny

Sett av morgenen til å se på gjeldende trender, og hør om andres erfaring med arbeidet med å skape smarte byer.

Eviny fikser en bedre frokost, og foreleserne våre sikrer en morgen full av faglig påfyll.
Det er begrensede plasser, så meld deg på her.

Hvem er guidene våre mot en smartere by?

• Trender for fremtidens smartbyer
Marianne Styrman, Adm. Dir. Last Mile Solutions

Marianne har lang internasjonal erfaring fra både start-ups og store globale selskaper innen IoT. I 2018 ble hun kåret til en av de 50 topp teknologikvinner i Norge av NHO og Teknisk Ukeblad. Siden 2021 har hun ledet Last Mile Solutions – Norges ledende selskap innen IoT-teknologi. Sammen med samarbeidspartnere skal de gjøre hele Norge smartere. Marianne kommer for å fortelle om trender innen sensorer, teknologi og bruksområder som vi vil se de kommende årene.

• Smartby – Teknologisk tvangstrøye eller bærekraftig utvikling?
Trygve Meyer, Head of Cluster, Nordic Edge
Emilie Martinsen Christensen, Project Manager & Business Developer, Nordic Edge
Gunnar Edwin Crawford, Smartbysjef, Stavanger Kommune

Hvordan har Stavanger brukt digitalisering og IoT til å bedre tjenester og spare offentlige ressurser? Vi tar dere med på en reise gjennom et veikart for smartby, som oppstod i Stavanger i 2017, og som har inspirert og videreutviklet til både nasjonale og nordiske standardiseringer. Vi vil vise til konkrete prosjekter hvor teknologi har gjort en reell forskjell for innbyggere, byen og miljøet.

• Sensorer, data og historiefortelling
Ketil Moland Olsen, Senior Prosjektleder, Media City Bergen

På kontoret, i boligen, i vår egen bukselomme og til og med i bosspannet – sensorene finnes i dag overalt. Og de spiller en nøkkelrolle i utviklingen av smarte byer, smartere hjem og et mer bærekraftig samfunn. Men visste du at sensordata også er et nyttig hjelpemiddel når de viktige historiene skal fortelles?

I denne presentasjonen ser vi nærmere på hvordan Tingenes Internett benyttes som et verktøy innenfor journalistikken. Vi får høre historien om hvordan slukkingen av en stor og uoversiktlig brann ble dokumentert mer presist ved hjelp av telemetriske lufttrafikkdata, og om hvordan hendelser i trafikken i fremtiden kan avsløres automatisk gjennom maskinsyn.

Ketil Moland Olsen har 18 års fartstid fra media- og teknologibransjen. Han jobber i dag som prosjektleder i NCE Media/Media City Bergen, en innovasjonsklynge med over hundre medlemsbedrifter, og er grunnleggeren av den lokale avdelingen av The Things Network Community.

Vi ser frem til å se deg i Skipet 29. mars!

Where

Skipet
Solheimsgaten 5
5058 Bergen

Les mer

Organizer

Eviny