Årshjulet 2024

Published 13.02.2024
Året er allerede godt i gang, og det er også aktivitetsplanleggingen i Medieklyngen. Fra konferanser og workshops til nettverksmøter og studieturer: Her får du en oversikt over noen av høydepunktene i årshjulet for 2024. Sett av datoene i kalenderen din allerede nå!

Sportskonferansen, Bergen, 1. februar
Sportskonferansen samlet sportsmediene i Norge til en full dag med faglig påfyll, påfulgt av en feststemt kveld hvor de beste bidragene i bransjen ble hyllet.
 

Show & Tell, Ålesund + online, 8. februar
Vi samlet Medieklyngens medlemmer i Ålesund til et møte hvor vi fikk oppleve presentasjoner fra fire av våre medlemsbedrifter. Scriptix fortalte om hvordan de arbeider for digital inkludering, nuvu demonstrerte nuvu smartstudio™, NRK tok oss med bak mikrofonen på podcasten Øyeblikket før Polaris Media Streamsenter delte erfaringer knyttet til lure løsninger de tester ut for øyeblikket – blant annet klyngemedlemmet Cutting Rooms redigeringsløsning.  
 

News for all-workshop, Cardiff, 4-6. mars
Sammen med Media Cymru og BBC News Labs arrangerer vi en samling i Cardiff hvor vi vil utforske hvordan vi bedre kan levere engasjerende journalistikk som møter behovene til grupper som er vanskelige å nå.
    

Show & Tell, Oslo, 6. mars
Vi samler medlemmer og partnere i Oslo-området til en ettermiddag med faglig påfyll og mingling på Rebel-bygget i Oslo. Her vil du få høre fra noen av Medieklyngens Oslo-baserte medlemmer.
  

Årsmøte i Media Innovation Norway, Bergen + online, 5. april (ny dato)
Alle medlemmer i medlemsforeningen vår vil snart motta invitasjon til medlemsforeningens årsmøte, som vil finne sted 5. april.
 

Studietur til NAB Show, Las Vegas, 13-17. april
Tradisjonen tro vil representanter fra klyngestaben være til stede på NAB-messen i Las Vegas. Hvis du er en av dem som skal delta for første gang, eller reiser alene, er du velkommen til å delta sammen med oss på denne studieturen.
 

Reynir-arrangement på NAB Show, Las Vegas, 16. april
Sammen med Project Origin, blant annet BBC, The New York Times og CBC, samler vi klyngens medlemmer og partnere som arbeider for å implementere C2PA som en industristandard for merking av opphav, til et felles arrangement under NAB.
 

Arrangement på Arendalsuka, Arendal, 14. august
Årets arrangement på Arendalsuka vil finne sted på onsdag 14. august. Mer detaljer om innhold kommer senere.
 

Studietur til IBC, Amsterdam, 13-14. september
Ønsker du å lære mer om medieteknologibransjen og erfare en av bransjens viktigste messer? Bli med oss på årets studietur til IBC i Amsterdam. Vi tar deg med på en omvisning på et utvalg av klyngebedrifters stands, og ser nærmere på noen av de internasjonale tungvekterne.
 

Meet the Media Cluster, Amsterdam, 13. september
Vi gjentar fjorårets suksess og samler medlemmer og partnere som er i Amsterdam til en uformell aften under IBC. Her får man muligheten til å treffe både kjente og nye fjes som et avbrekk fra messegulvet.
 

Future Week, Bergen, 25-26. september
Vår største happening i 2024, medie og medietech festivalen Future Week, vil gå av stabelen i september. Her får du det siste av generativ AI, teknologidrevet journalistikk, produktutvikling, desinformasjon, visuell historiefortelling og produktledelse – med mer!
 

Studietur til Washington DC, 2-6. november
I forbindelse med presidentvalget i USA 5. november inviterer vi sammen med MBL til en studietur til Washington D.C, der vi besøker medier og medieteknologibedrifter.   
 

Reynir-summit, Bergen, november
Bli med når vi tar en titt på fremgangen og de nyeste resultatene fra Prosjekt Reynir. Bidra med dine innspill og delta i diskusjonen når vi planlegger veien videre for initiativet.
 

Juleavslutning, Bergen, 10. desember
Tradisjonen tro ringer vi julen inn i Medielaben i starten av desember. Vi reflekterer over året som er gått, ser på høydepunktene og treffer kjente og kjære fjes fra bransjen – ledsaget av faglig oppdatering og enkel bevertning.
 

  

Våre nettverk

 

Digitale fortellinger i samarbeid med Fortellingens Kraft, hybrid
Tirsdag 20. februar møtes vi for årets første samling i nettverket Digitale Fortellinger.
 

Datajournalistikknettverket, hybrid
Datajournalistikknettverket er straks i gang med 2024-sesongen. Her får du oppleve spennende nye caser og det siste innen arbeidsmetodikk.
 

Bak kamera, hybrid
Lure løsninger, spennende produksjoner og nytenkende idéer er bare noe av det du får oppleve i dette nettverket i år. Hvis du er en av dem som jobber bak kamera, vil du ikke gå glipp av dette.
 

Redaksjonell innovasjonsledelse, hybrid
Det ryktes at første samling vil se på metoden til en lederskikkelse som nylig har byttet beite. Hvordan bygget hen opp sin forrige organisasjon? Og hva kan vi vente videre? Det vil du snart kunne få svar på.
 

Nye nettverk under oppføring
I tillegg til våre eksisterende nettverk, planlegger vi nye nettverk i skjæringspunktet mellom medieteknologi og journalistikk. Først ut: Produktledelse og UX. Har du en case du ønsker å bidra med her? Send oss gjerne en e-post.
 

  

Andre høydepunkter

  

Heldags workshop med produktleder, Bergen
De siste årene har Medieklyngen invitert flere verdensledene eksperter innenfor spesifikke fagfelt til Norge. I fjor gjestet Marty Cagan oss, og året før var Sofie Hvitved og Tendayi Viki på besøk. Vi ønsker å spille videre på produktsporet, og planlegger en workshop med en produktleder à la Marty Cagan. Tidspunkt og detaljer følger.
 

Reynir-workshop, Manchester
I løpet av året vil vi invitere partnere og interessenter i Prosjekt Reynir til BBCs lokaler i Media City UK for å delta på en workshop om prosjektet sammen med våre internasjonale samarbeidspartnere i Project Origin.
 

Show & Tell, Norge rundt
Show & Tell er Medieklyngens arena for faglig påfyll og nettverksbygging. Vi har allerede vært i Ålesund og neste destinasjon er Oslo. I løpet av året vil vi samles ulike steder i Norge, blant annet i Tromsø, Stavanger, Kristiansand, Førde og Voss.
 
  

Dette er bare noe av det du kan vente deg fra Medieklyngen i løpet av 2024. Listen blir oppdatert løpende. Dersom du har innspill og idéer til spennende sesjoner på Future Week eller andre arenaer vil vi gjerne høre fra deg!