Bildespesial: Bak dørene i Media City Bergen™

Published 11.05.2016
Vi vet at det blant medlemmene våre er knyttet stor spenning til status på MCB-prosjektet. Nylig fikk vi muligheten til å være med på innsiden og få et innblikk i hvordan det jobbes frem mot innflyttingsdato i august 2017. Se vår bildespesial!

Kunnskaps- og næringsparken Media City Bergen™ skal huse store deler av medieindustrien, et rikt studentmiljø fra Universitetet i Bergen, et greenhouse for gründere og nyskaping, og ikke minst en medialab - Media City Bergen Medialab - for det fremste innen innovasjon og forskning. Samlet blir dette en internasjonal hub for produksjon, innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor medier og medieteknologifeltet.

På innsiden
Bygget vil ha innganger fra både Lars Hillesgate og Vestre Strømkaien. Vår omvisning startet ved den østlige inngangen fra Vestre Strømkaien, hvor vi ble fraktet med heis opp til den nest øverste etasjen i tårn to.

BEFARING: Omvisningsstart fra Vestre Strømkaien.

Slik kan det bli seende ut fra Vestre Strømkaien (Illustrasjonsfoto: Entra)

Signalbygg med overveldende utsikt
I tårnene kommer det mellom 40 og 60 kontorplasser i hver etasje, avhengig av planløsningen. Her vil en ha 360 graders panoramautsikt over hele bykjernen. Fra nest øverste etasje i tårn to, der vi starter vår omvisning, kan en skue ut over sentrum helt ut til byfjorden, i tillegg til at en også har god oversikt over byfjellene.

Utsikt mot nord fra tårn to.

Utsikt mot øst fra tårn to.

Utsikt mot sør fra tårn to.

Utsikt mot sørvest fra tårn to.

70% av kontorarealene er utleid
Den kommende kunnskaps- og næringsparken har offisiell innflyttingsdato i august 2017, og det 45.000 kvm store signalbygget skal etter planen huse 1 200 ansatte og studenter innen medier, teknologi og medierelaterte virksomheter. Bygget utvikles av eiendomsselskapet Entra og den landsdekkende entreprenøren HENT AS.

– Vi har et tett samarbeid med leietagerne som skal holde hus i MCB. Beslutninger underveis har blitt tatt i samråd for at bygget på en best mulig måte skal passe bedriftenes behov. Det kreves tett dialog mellom alle involverte parter i et prosjekt av denne størrelsen, for å sikre et godt sluttprodukt, sier Inger Aas, prosjektsjef i Entra eiendom.

Hun kan fortelle at det er betydelig interesse for å sikre seg en plass i nybygget:
– 70 prosent av kontorarealene er allerede utleid. Det er gode tall 15 måneder før bygget er klar til innflytting. Det er fremdeles noen ledige plasser både i sokkelen og i tårnene, så her er det muligheter for å få seg kontorplass med utsikt over hele Bergen by! Vi har lokaler for de fleste behov enten du vil leie i et gründermiljø, kontorhotell, eller eget lokale.

ARBEID PÅGÅR: Utviklingen av tårn to pågår for fullt.

UTSIKT: Odd Ivar Ekle fra HENT, Inger Aas fra Entra og Vegard Brå fra HENT tar inn utsikten fra tårn to.

Lean tankegang
De tre tårnene er ikke like ferdigstilte. Der en i tårn to kan ane konturene av hvordan landskapet vil bli seende ut, har en i tårn tre et mer helhetlig inntrykk av arealet. Odd Ivar Ekle er prosjektleder i HENT, og han kan orientere om at produksjonen styres etter Lean.

- Vi har en ryddig tilnærming til prosjektet. Ett fagteam er inne og jobber i to uker før et annet team går over på et nytt område. På denne måten unngår en kaos og maurtue-tendenser på byggeplassen.

- HENT har en systematisk måte å arbeide på som gir oss trygghet for fastsatt måldato og kvaliteter, skyter prosjektsjef Aas inn.

TENKER LEAN: Odd Ivar Ekle, prosjektleder i HENT.

MCB MEDIALAB: Dette er niende etasje i tårn tre, der den nye medialaben kommer.

MCB MEDIALAB: Dette er niende etasje i tårn tre, der den nye medialaben kommer.

2017: Slik kan kontorarealene bli seende ut. (Illustrasjonsfoto: Entra)

TV-studio og takterrasse
Videre gikk turen ned til sokkelen i 6.etasje – etasjen som er knytepunktet mellom byggets tre tårn. Taket i denne etasjen har blitt hevet betraktelig for å fasilitere studioplass til TV 2. I denne etasjen vil det også bli bygd en stor, felles takterasse.

STUDIO: I 6. etasje er det lagt til rette for TV-studio.

TAKTERRASSE: I samme etasje kommer det takterrasse. (Illustrasjonsfoto: Entra)

Atriet: torgopplevelse og medieskjerm
I byggets første etasje finner en Atriet. Dette vil være byggets puls, og her vil det være yrende liv hele dagen. Det vil være offentlig gjennomgang fra Lars Hilles Gate til Vestre Strømkai, og på vestvendt fasade er det planlagt en stor medieskjerm som vil gi Media City Bergen™ en helt unik profilering.

- Atriet skal både være et velkomstsenter og møteplass i Media City Bergen™, og her går vi for en «wow-effekt». Her blir det kafe med internasjonale og lokale matretter, resepsjon og forskjellige utstillinger. I tillegg legges det opp til at det skal foregå livesendinger og andre arrangementer. Atriet er åpent for alle, både ansatte, studenter og andre besøkende. Universitetet i Bergen vil være representert i denne etasjen, og vi tror det vil være «vinn-vinn» for både bedrifter og studenter å jobbe så tett sammen i fremtiden, forteller Vegard Brå, teamleder for kalkulasjon/innkjøp i HENT.

OVERSIKT: Slik ser Atriet ut fra østlig inngang.

Slik kan det bli seende ut i 2017. Mediebedriftenes kontorer er synlig fra atriet. (Illustrasjonsfoto: Entra)

Velvilje til å samarbeide
Med litt over ett år til offisiell åpning er prosjektet i rute. Inger Aas berømmer leietagerne for samarbeidet underveis.

- Medieklyngen har utfordret oss til å bygge et mediehus som skal passe bedriftenes egne behov. I et så omfattende prosjekt er det mange hensyn som må tas, og det er i alles interesse at vi samarbeider om å lage den beste løsningen. Dette gjelder ikke bare under byggingen, men også etter prosjektet går over i en driftsfase. Leietagerne er meget innstilte på å få det til å fungere, avslutter Aas.

SIGNALBYGG: Fasaden v/ Lars Hilles Gate. (Illustrasjonsfoto: Entra)

Nå er det ikke lenge igjen. Vi gleder oss!