Camilla Kvalheim tildelt Mangfoldsprisen

Published 28.04.2023
Under Medienettverkets vårmøte på Pressens Hus torsdag ble Mangfoldsprisen delt ut til ansvarlig redaktør og daglig leder i TV BRA, Camilla Kvalheim. Medieklyngen gratulerer Camilla Kvalheim med Mangfoldsprisen!

– Det kjentes godt å få anerkjennelse for det arbeidet jeg har lagt ned i så mange år med TV BRA. Jeg håper prisen gjør at flere medier velger å skrive om TV BRA og forstår hvorfor kanalen er viktig. TV BRA skal sørge for at alle som ønsker får slipper til, selv når andre medier og resten av samfunnet svikter. Slik bidrar TV BRA til å styrke Norge - ved å gi flere muligheten til å delta i samfunnsdebatten.

Det er andre gang Medienettverkets mangfoldspris deles ut. I juryens begrunnelse skriver de at hun er en dame som representerer mangfold i alt arbeidet hun gjør.

– Jeg mener et hvert inkluderende og mangfoldig samfunn bør legge til rette for at utviklingshemmede får delta aktivt i demokratiet. Det, krever hardt arbeid å opprettholde. I Norge har alle medier et samfunnsoppdrag - å fortelle medmenneskene som bor i landet om alt som skjer i samfunnets felleskap. Men mediene glemmer veldig ofte litt av samfunnsoppdraget sitt. De slipper ikke til mennesker med utviklingshemming. De slipper ikke til i debatter og i nyhetssendinger. Det gjør at Norge mister mange viktige stemmer, historier og perspektiver, fordi de ikke får sjansen til å bli hørt. Vårt samfunnsoppdrag er å heve stemmene til mennesker med utviklingshemming, slik at de blir hørt likevel.

TV BRA har hatt en rivende utvikling og er på et helt annet sted i dag enn for bare noen få år siden.

– Det har vært hardt arbeid og ikke alltid så enkelt. Utfordringene står i kø og det er en jobb å få kanalen opp å stå. Vi er fortsatt ikke i mål, men vi har lykkes med mye. Jeg håper mediefolk, fagmiljøet rundt målgruppen og at også folk flest kan få øynene opp for kanalen. Vi trenger flere støttespillere og aktive seere fremover. Men jeg håper også politikere og myndighetene ser vår viktige samfunnsrolle. At de vil legge enda bedre til rette for TV BRA i tiden fremover. Det vil være politiske grep som ikke bare gagner kampen for likestilling og inkludering, men også kampen for økt demokrati.  

Akkurat nå står TV BRA i flere store sendinger og produksjoner.

– Vi er i full sving med planlegging av valgsendingene. Vi har et viktig oppdrag å vise utviklingshemmede hva demokrati er, hvorfor det angår dem og hva deres stemme ved valget kan bety. Men vi skal også presentere de grunnleggende spørsmålene som vi alle må stille oss ved et kommunevalg. Sendingene vil også ha appell til folk flest og kunne engasjere andre grupper gjennom temaene som presenteres. Om tre uker braker det også løs med nye sportssendinger. Vi skal følge utøverne som skal til Special Olympics i Berlin og reiser også dit for å følge troppen. Vi har fått et samarbeid med Dyreparken i Kristiansand og produserer nå en mini-serie om dyr som får premiere på sensommeren. Så TV BRA utvider repertoaret. Det er også en del andre serier i utvikling.

Sjekk ut TV BRA her: https://www.tvbra.no/no/