Stiv Kuling arrangeres for andre gang

Published 14.10.2021
Spennende og variert program med fokus på aktualitet, fortellerformat og mangfold når Stavanger Journalistlag, i samarbeid med NCE Media, arranger halvdagskonferansen Stiv Kuling for andre gang.

– Det er viktig for oss å tilby et program som gir et godt faglig innhold til journalistene i regionen, samtidig som vi ønsker å løfte fram den gode journalistikken som blir laget av de mange dyktige journalistene i Stavanger-området, sier Pernille Filippa Pettersen leder i Stavanger Journalistlag.

– Vi har satt sammen et variert program på innholdssiden, men også hvis vi ser på hvilke redaksjoner og mediehus som er representert. Stavanger Aftenblad, TV 2, NRK Rogaland, Dagens Næringsliv og Romerikes Blad er blant de som skal opp på scenen fredag 22.oktober.

Journalistikk for unge

– Hvordan lage journalistikk som engasjerer og treffer den yngste målgruppen, er et tema som opptar mange redaksjoner, sier Pernille.

Til Stiv Kuling kommer Tone Pedersen, Lizette Stølsvik Bertelsen og Elias Håvarstein fra Stavanger Aftenblad for å fortelle om Byas-sjekker, som er gravejournalistikk for ungdom. Byas-sjekker startet som et "storycards"-format, men har i tillegg tatt ordentlig form som videoreportasjer. Det er underholdende, informativt og ikke minst tett på målgruppen. På konferansen får vi også høre om hvordan konseptet ble anvendt som egen valgspesial for unge.

Rolv Christian Topdahl, som jobber i NRKs klimaredaksjon, deler sine erfaringer og tips rundt hvordan gjøre saker om miljø og klima spennende for leserne, og mer generelt hvordan forklare kompliserte ting på en forståelig måte.

Aktuelt og variert program

– Vi var heldige med at alle vi spurte ønsket å bidra til konferansen, og akkurat i år skulle vi ønske at konferansen kunne vart noen timer til fordi det var så mange gode forslag til innhold, sier Pernille.

Stiv Kuling-programmet er fylt opp av solide og varierte foredrag. Fayroz Chamdid fra TV 2 skal fortelle om hva økt mangfold - eller mangelen på mangfold - i redaksjonene og mediene betyr for troverdigheten. Lars Lier og Bjørn Ivar Bergerud fra Romerikets Blad kommer for å kaste lys over journalistikken, informasjonsbehovet, dilemmaer og presseetiske avveininger lokalavisen jobbet med etter jordskredet i Gjerdrum natt til 30. desember i fjor. Morten Ånestad fra Dagens Næringsliv vant Skup-prisen sammen med Lars Backe Madsen, Marie Melgård og Terje Erikstad for sakene om Equinor-skandalen. Han forteller om hvordan de jobbet for å gjøre oppsiktsvekkende og detaljerte avsløringer om Equinor. Erlend Frafjord fra NRK og Hans Petter Aass fra Stavanger Aftenblad har fulgt Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-sakene tett som journalister og forfattere. På konferansen forteller de hvordan de jobber med store krimsaker, og hva status er i sakene akkurat nå.

Ser fram til konferanse med fullsatt sal
Pernille har vært leder for Stavanger Journalistlag i ett år, og dette er første Stiv Kuling-konferansen hun er med å arrangere.

– Vi gleder oss veldig, vi var heldig timingen for oppheving av Covid-19 restriksjoner som gjorde at vi kunne åpne for enda flere deltakere til konferansen som nå er fulltegnet.

Hovedfoto: Frida Ripland Moberg