Redaksjonell innovasjonsledelse: Et ung-prosjekt som faktisk funker!

Meld deg på her

Published 10.11.2023
Få med deg hvordan Fædrelandsvennen har lyktes i å nå de unge, i et prosjekt som finansierer seg selv.

 

Hvor mange år har vi ikke hørt at de redaktørstyrte mediene ikke treffer de unge? Og hvor mange runder ung-satsinger har vi ikke hørt om, vært med på – og kanskje vært med på å skrote? Derfor er det ikke så rent lite oppsiktsvekkende at Fædrelandsvennen (FVN) faktisk har funnet ungdomskilden!

 

Fra høsten 2023 har FVN og de videregående skolene i Kristiansand og omegn slått seg sammen med lokalt næringsliv for å inspirere de unges ytringsmot og få dem til å engasjere seg i lokaldemokratiet. Elevene får sitt eget abonnement på FVN, og journalister fra FVN får komme inn i klasserommene og snakke med elevene om presseetikk, VVP, kildekritikk, ytringsmot og hvorfor det er viktig for demokratiet at elevene engasjerer seg.

 

Vi kan røpe så mye som at prosjektet fungerer, og at satsingen fortsetter. Hvordan, hvorfor og hvilke resultater de har fått, skal leder for målgruppe i FVN, Siri Andresen, og teamleder FVN Ung, Christina Østtveit, fortelle oss om 23. november fra Kristiansand.

 

Du velger selv om du vil delta fysisk i salen i nyåpnede Kraftverk i Kristiansand, om du vil «samse» sammen med andre i Media City Bergens Medielab, eller om du vil følge presentasjonen virtuelt via Zoom.