Starter nytt nettverk for digitale fortellinger

Published 16.03.2023
Medieklyngen inngår samarbeid med Fortellingens kraft.

– For å nå flere mediebrukere, både i dag og i fremtiden, er kraften i fortellingen et av våre viktigste virkemidler. Vi er veldig glade for dette samarbeidet med Fortellingens kraft, sier Helge O. Svela, daglig leder i Media City Bergen.

Neste uke holdes det første møtet i det nye nettverket. Der skal Mads Nyborg Støstad i NRK fortelle om arbeidet med saken Den siste fisken, som er laget som et spill.

– I Digitale fortellinger-nettverket skal bransjen lære av hverandre, og dele erfaringer med saker der man har prøvd nye fortellergrep. Det er alltid interessant å få vite hvordan kolleger har jobbet med suksesser, men noen ganger er det enda mer læring i å høre om prosjekter der man testet noe som kanskje ikke lyktes helt, sier Svela.

Medieklyngen har i dag tre lignende nettverk. Det største er Datajournalistikknettverket, som ble startet under pandemien. Alle møtene avholdes på Zoom, og man kan stille spørsmål enten man sitter på hjemmekontor eller er fysisk i Medielaben på Media City Bergen.

Mens Fortellingens kraft dekker alle typer fortellende journalistikk, som langlesing og podkaster, er det nye nettverket spisset mot digitale fortellinger som utfordrer eksisterende måter å formidle journalistikk på mobilskjermen.

– Vi har tenkt på dette lenge, og da Svela og Medieklyngen kom til oss var det egentlig akkurat det som skulle til. Det er viktig å kultivere journalistikken løpende, ikke bare på konferanser, sier Bjørn Asle Nord, som er styreleder i Fortellingens kraft.

– Vi gleder oss til dette, og det er ekstra gøy å samarbeide med Medieklyngen, som faktisk var med og ga oss helt avgjørende fødselshjelp i 2016, sier Nord.

Både Nord og Svela ser frem til jevnlige møter i nettverket, som har som mål å ha ett møte i måneden.

– Vi har svært gode erfaringer med å fasilitere denne type kunnskapsdeling, og er veldig glade for å kunne trekke veksler på den fantastiske kompetansen som er i Fortellingens kraft-organisasjonen, sier Svela.

Møtene i nettverket vil være åpne for alle som har en tilknytning til Fortellingens kraft eller som er medlemmer i Medieklyngen.

– Her i Medieklyngen, der redaksjonelle miljøer og medietech-bransjen møtes, føler vi et spesielt ansvar for å bidra til innovasjon i journalistikken. Å bruke virkemidler fra dataspill eller sosiale medier kan bidra til å gjøre god journalistikk tilgjengelig for flere. Det styrker både mediebransjen og demokratiet, sier Svela.

For å melde deg inn i nettverket kontakter du ketil(a)mediacitybergen.no