To nye konferanser lanseres under årets Future Week

Published 27.05.2021
Sportsjournalistkonferansen og Datajournalistikkonferansen ser dagens lys når Future Week går av stabelen siste uken i september.

Sett av datoene 27. september - 1. oktober 2021 i kalenderen! Da inviterer vi alle klyngens teknologi-, media- og journalistikkinteresserte til å delta på Future Week. I løpet av uken vil det bli anledning til å delta på rundt 50 ulike arrangementer, de fleste helt GRATIS og åpen for alle. Og for første gang blir det også Future Week-arrangementer i Oslo og Stavanger.

I år lanseres det også to helt nye konferanser under Future Week, nemlig Sportsjournalistkonferansen og Datajournalistikkonferansen.

Sportsjournalistkonferansen

Dette er en helt ny satsing i ett samarbeid mellom Media City Bergen, TV 2 Sporten og Ennem. 

Sport og idrett er en vesentlig del av det norske samfunnet, noe som gjenspeiles i medias produksjon. De siste årene har vi sett en digital utvikling, bredere distribusjon og økt produksjon. Ny aktører er kommet inn og redaksjonene omstiller seg. Vi mener derfor det er på høy tid å skape en felles arena hvor sentrale aktører møtes til diskusjon, samarbeid og faglig utvikling. Sportsjournalistikkonferansen tar sikte på å bli en fast, årlig konferanse som vil inspirere til å skape nye ideer for utvikling innenfor sportsjournalistikk. 

Datajournalistikkonferansen

De senere årene har vi sett en sterk utvikling innenfor datajournalistikk.VGs corona-spesial, den store folkevandringa og slik blir klimaet der du bor,er alle gode eksempler på hvor viktig datajournalistikken er blitt for samfunnet. Media City Bergen vil lage en helt ny årlig konferanse hvor nettopp datajournalistikk står i fokus.Her skal vi få høre om inspirerende cases fra ledene aktører på feltet.  

Begge konferansene blir en del av Future Week 2021. Mer informasjon om konferansene kommer snart.

Future Week 2021

Future Week arrangeres vanligvis i juni, sammen med vår årlige konferanse mcb tech. I år er Future Week flyttet til slutten av september i håp om å kunne møtes fysisk slik at taket – igjen – løfter seg med fulle hus, boblende samtaler og mange inspirerende sesjoner – og med en rød tråd av fremtid og teknologi.

Program og sesjoner vil bli sluppet i løpet av de neste ukene. Vi kan allerede nå love deg en uke med spennende og banebrytende opplevelser, samt verdifull innsikt, og inspirasjon. For ikke å glemme: Muligheten til å bygge nettverk.

Mer enn 50 arrangementer, herunder seminarer, workshops, frokostmøter, popup-samtaler, underholdning, forskningsseminarer, demoer, presentasjoner, foredrag, debatter og diskusjoner. Dette er en enestående mulighet til å se hvordan fremtiden kan se ut. Ta del i diskusjonene om hvordan DU kan forme og påvirke fremtidenOg ikke minst: La geeken få utløp gjennom flere praktiske workshops.

Vi gleder oss til å begynne å slippe programmet om kort tid. I mellomtiden kan du nyte noen gode minner fra forrige Future Week.

Forrige gang Future Week ble arrangert var det over 45 bedrifter fra medieklyngen som bidro med å sette opp egne sesjoner.

Ønsker du å bidra? Kontakt ketil(at)mediacitybergen.no