Utfordringen er å være kort og klar

Published 17.03.2017
SpeakLab holdt denne uken dagskurs i presentasjon for medlemmer i medieklyngen. – Et kurs jeg kan anbefale på det sterkeste, sa Anette Dahlstrøm Ståløy fra Dirtybit. 

F.v: Kjetil Myhren Berge fra Bergen Teknologioverføring og Arne Møller fra SpeakLab (Foto: SpeakLab)

Dagskursene, som fant sted på SpeakLab-instituttet i Bergen, skal gjøre deltakerne til tryggere, tydeligere og mer overbevisende formidlere. Egenskaper som er viktige uansett om en studerer, jobber med salg eller er leder i en bedrift. I tillegg gjør det stadig tettere informasjonssamfunnet det krevende og vanskelig å nå gjennom med egne budskap. 

– De fleste av oss har mye på hjertet når vi skal snakke i en forsamling. Utfordringen er da å være «kort og klar». Gjennom en praktisk tilnærming hjelper vi deltakerne med dette, forteller instruktør Arne Møller.

Slagkraft, stemmeprakt og kroppsspråk
SpeakLab har utviklet verktøy og teknikker for hvordan en kan styrke slagkraften i en pitch eller en presentasjon. Kursdeltagerne fra medieklyngen fikk også kjenne på hvordan stemmen kan utnyttes, hvordan kroppsspråket virker inn, hvordan en bygger autoritet, og hvordan en kan bryte «glassveggen» ved å involvere publikum. 

– Lun atmosfære, humor og latter, og ikke minst en helt konkurransefri sone, gjorde at vi raskt ble varm i trøyen og trygge på hverandre og instrukturen. Alle hjalp hverandre og kom med konstruktiv feedback. Jeg tror jeg på vegne av alle deltagerne kan si at vi nå kan føle oss tryggere i presentasjonssituasjonen og mer bevisst på oss selv som formidlere. Samtidig vet vi også hva vi skal trene på videre. Og det var faktisk ikke bare bergenserne blant deltakerne som hadde godt av å trene på å snakke saktere, og å bruke mer pauser innimellom ordene, smiler Anette Dahlstrøm Ståløy, som til daglig er markedssjef i Dirtybit. 

Gode scenetips
Deltakerne fikk også mange gode tips til hvordan en best kan strukturere budskapet og bygge opp presentasjonen. 

– Gjennom de praktiske oppgavene fikk jeg mange helt konkrete tips som jeg vil ta med meg videre, og skal straks i gang med å gjøre vesentlige endringer i mine egne presentasjoner. Dette kurset er jeg veldig glad for at jeg fikk tilbud om gjennom medieklyngen, og jeg kan anbefale kurset på det sterkeste. Nå ser jeg frem til å starte forberedelsene til neste gang jeg skal på scenen, sier Dahlstrøm Ståløy.

Er du interessert i å bli en bedre formidler? Ta kontakt med [email protected] eller besøk www.speaklab.no for å bestille plass på neste kurs!

 

Linn Dyveke Wilberg fra Beat får råd fra SpeakLabs Arne Møller (Foto: SpeakLab)