Få med deg tre spennende presentasjoner på én dag

Published 17.11.2023
Vi får høre om produksjonen av høstens valgsendinger, Fædrelandsvennens banebrytende ung-prosjekt og Universitetet i Agders store satsing på grønn, gratis og forståelig AI

Medieklyngen, Fædrelandsvennen og Universitetet i Agder har gleden av å invitere deg til en faglig ettermiddag i Kristiansand torsdag 23. november fra 13.00 til 16.00. Det er helt gratis å delta.

Arena for arrangementet er Kraftverk, Kristiansands nyåpnede møteplass for kunst, kultur og kunnskap. Når det faglige programmet er ferdig kl 16.00, glir vi over i minglemodus i baren i 1. etg.

Programmet er satt sammen av tre timelange presentasjoner innenfor ulike områder. Vi får høre om produksjonen av høstens valgsendinger, Fædrelandsvennens banebrytende ung-prosjekt og Universitetet i Agders store satsing på grønn, gratis og forståelig AI. Du velger selv hvilke av presentasjonene du ønsker å delta på. Hele programmet og påmelding finner du under.👇

 
Kl. 13.00 til 13.50
🎥 Bak kamera med Fevennen, BT og Sunnmørsposten:
Lure løsninger fra høstens valgsendinger

📊 Stemmene etter høstens kommunevalg er for lengst talt opp, og nye representanter har flyttet inn i landets mange rådhus. Men for dem som jobber bak kamera, er ikke valget bare en anledning til å utøve borgerplikten. Det er også en glimrende arena for å prøve ut spennende teknologi og nye produksjonsmetoder, som tar oss noen skritt videre hver gang.

💡Vi ser på hvordan grafikkløsningen Flowics fungerte for Fædrelandsvennen og Sunnmørsposten, og om Bergens Tidendes egenutviklede D3-caster levde opp til forventningene. Vi får høre om studioproduksjon, og produksjon fra felt. Reisen begynner i Kristiansand og fortsetter nordover langs kysten for korte oppsummeringer om utfall og læring hos Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, Sunnmørsposten, m. fl.

👉🏻 Meld deg på denne presentasjonen her 👈🏻

 

Kl. 14.00 til 14.50
🗞️ Redaksjonell innovasjonsledelse med Fædrelandsvennen:
Et ung-prosjekt som faktisk funker!
 

🎯 Hvor mange år har vi ikke hørt at de redaktørstyrte mediene ikke treffer de unge? Og hvor mange runder ung-satsinger har vi ikke hørt om, vært med på – og kanskje vært med på å skrote? Derfor er det ikke så rent lite oppsiktsvekkende at Fædrelandsvennen (FVN) faktisk har funnet ungdomskilden! 

💡Fra høsten 2023 har FVN og de videregående skolene i Kristiansand og omegn slått seg sammen med lokalt næringsliv for å inspirere de unges ytringsmot og få dem til å engasjere seg i lokaldemokratiet. Elevene får sitt eget abonnement på FVN, og journalister fra FVN får komme inn i klasserommene og snakke med elevene om presseetikk, VVP, kildekritikk, ytringsmot og hvorfor det er viktig for demokratiet at elevene engasjerer seg.

 

🚀 Vi kan røpe så mye som at prosjektet fungerer, og at satsingen fortsetter. Hvordan, hvorfor og hvilke resultater de har fått, skal leder for målgruppe i FVN, Siri Andresen, og teamleder for FVN Ung, Christina Østtveit, fortelle oss denne ettermiddagen.

 
Kl. 15.00 til 16.00
Universitetet i Agder: Gratis, grønn og forståelig AI

🪫I sin siste miljørapport røper Microsoft at selskapets globale vannforbruk økte med 34 prosent fra 2021 til 2022, som en følge av AI. Også Googles forbruk har økt betydelig av samme årsak. 

🔋Er det mulig å lage grønn, gratis – og forståelig – AI? Ja da. Takket være blant andre professor Ole-Christoffer Granmo ved Universitetet i Agder. 

💡– Vi lager et mer rettferdig og miljøvennlig alternativ til teknologigigantenes kunstig intelligens-teknologi. Rettferdig fordi vi faktisk skjønner hvordan det fungerer, i motsetning til dagens løsninger. Og med 10.000 ganger mindre energi, lover Granmo. Denne ettermiddagen deler han kunnskap om teknologien han og UiA har utviklet. 

Kl. 16.00 til 17.00
Mingling i Kraftverks bar
 

🎉 Vi avslutter dagen med uformell mingling i Kraftverks bar i 1. etg. Ingen påmelding er nødvendig. Kom som du er og med godt humør, og møt gamle og nye fjes fra bransjen i byen.

 

Velkommen! Vi håper å se deg på torsdag!