– Utrolig nyttig

Published 24.03.2017
– Her var det muligheter jeg overhodet ikke kjente til, sa Hilde Gudvangen, gründer og CEO i oppstartsselskapet MUML. Hilde var en av deltakerne på dagens SkatteFUNN-kurs i regi NCE Media.

SkatteFUNN er en skattefradragsordning for å motivere norske bedrifter til å utvikle nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser, og en rekke av bedriftene i medieklyngen har tidligere fått SkatteFUNN-støtte. Mange omtaler denne ordningen som "lavthengende frukt", og sjansene for å få midler gjennom skatteFUNN er gode. Ordningen omfatter både intern og ekstern utvikling, med en maksramme på 25 millioner. Dersom en samarbeider med en FoU-institusjon ligger maksrammen på 40 millioner.

– SkatteFUNN er en støtteordning som er aktuell for alle bedrifter i medieklyngen, forteller Rune Smistad, prosjektutvikler i NCE Media.

– Det er også ordningen som er lettest å få godkjent, med minst mulig byråkrati i for- og etterkant. Ved å samle medlemmene våre til kurs her hos oss håper vi å oppfordre så mange som mulig til å søke på denne ordningen. Vi er behjelpelig med søknadsutvikling. Det er ikke nødvendig å bruke eksterne konsulenter - du får den hjelpen du trenger her hos oss.

Fornøyd deltager
En av deltagerne på SkatteFUNN-kurset var Hilde Gudvangen fra MUML. Hun var positivt overrasket over mulighetene hun fikk beskrevet.

– Jeg var ikke klar over at denne ordningen kunne brukes på denne måten. Mye av det vi driver med i MUML kan kvalifisere her. Dette kommer vi definitivt til å benytte oss av, sier hun.
 

Er støtteordningen aktuell for din bedrift? Les mer om SkatteFUNN her, eller ta kontakt med vår prosjektutvikler Rune Smistad