Media for alle (NO)

Universell Utforming – Nødvendig for noen, nyttig for alle

When

28. September.

Time: 15:15 - 16:30


What

Universell Utforming i mediebransjen handler om å utforme løsninger som gjør digitalt innhold tilgjengelig for alle – uavhengig av funksjonsevne. Slik får vi et mer inkluderende samfunn.

Universelt utformet innhold gir ikke bare økt brukervennlighet for de med funksjonsvariasjon, men for alle brukere. Gode kontrastforhold er nødvendig for mennesker som er fargeblinde, men er behagelig for alle. Likeledes er tastaturnavigasjon nødvendig for noen, men bra for dem som sliter med eller ønsker å forebygge senebetennelse. Teksting av video er en forutsetning for mennesker med nedsatt hørsel, men nyttig for deg som ser filmen på en støyende trikk. Og slik kunne vi fortsatt. 

I denne sesjonen møter du eksperter på UU-feltet. Du får nyttige tips til hvordan man med enkle grep kan øke tilgjengeligheten på innholdet ditt.

 

• Kristoffer Lium, digital tilgjengelighetsekspert (NRK) og Siri Antonsen, tilgjengelighetssjef (NRK) – Hvordan øke bruken av ditt medietilbud – og unngå dagbøter. Hvis man skal lykkes med å inkludere alle potensielle brukere av medieinnhold er man nødt til å ta universell utforming og tilgjengelighet inn fra start i alle prosjekter, produksjoner og produkter. NRK vil fortelle litt om lovverket. Mer om hvordan man kan jobbe med dette som journalist, designer, utvikler eller leder. Men mest gi konkrete eksempler og tips til hvordan du kan bidra til å gjøre digitalt innhold og tjenester tilgjengelig for alle.

• Øystein Moseng (Head of Accessibility, Highsoft) og Ted Gies fra (Accessibility Lead, Elsevier) – Accessibility: Charts with integrity
Lær mer om UU og datavisualisering, utfordringer og løsninger. Hvordan kan du gjøre moderne og interaktive datavisualiseringer tilgjengelig for alle? Elsevier som verdens største forlag for vitenskapelig og medisinsk innhold, og Highsoft som ledende internasjonal leverandør av visualiseringsløsninger på nett deler sine synspunkt

• Philipp Bock (BT) – Syv enkle tips: Slik utformer du innhold universelt 

Målgruppen for denne sesjonen er: journalister, datajournalister, utviklere og alle som jobber med innholdsproduksjon og visualisering. 


 

Dette arrangementet er en del av Media City Bergen Future Week, 27. september - 1. oktober. 50+ arrangementer vil finne sted inne i Media City Bergen -bygningen, Oslo og Stavanger - alle fokusert på temaer som utfordrer vår felles fremtid da den er drevet og formet av teknologi.
 
Les mer og få den fulle oversikten over programmet her
Hvis du er interessert i flere nyheter fra Media City Bergen, kan du registrere deg til vårt nyhetsbrev her

Where

UIB, MCB Main Entrance, 2nd floor
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Media City Bergen