Let us entertain you (NO)

Sakte-TV, krabbeteine, analogisering, symesterskap, og hvorfor gode teknologier mislykkes.

When

1. October.

Time: 14:00 - 16:00


What

GRATIS OG ÅPENT FOR ALLE

Denne fredagsettermiddagen kan du lene deg tilbake og senke skuldrene og la deg inspirere!

I denne sesjonen har vi samlet ulike foredrag hvor alle har det til felles at de garantert byr på ny innsikt og flere aha-opplever.

  • Anders Norås (Itera) - Analogisering nå!
    Alt skal digitaliseres, men vi lever i en analog verden. Heldigvis finnes det analoge alternativer til det digitale som lever i beste velgående fordi de vekker følelser, er håndgripelige og gir en bedre opplevelse enn de digitale variantene. Dette er et foredrag om områdene hvor analog teknologi er på fremmarsj og hvorfor. Forvent å bli overrasket over hvor viktige analoge opplevelser er og at storforbrukerne av analog teknologi kanskje ikke er de du trodde.

  • Elin Helgheim og Kristin Helgeland (NRK) - Symesterskapet sesong 5 - Hvilke fortellergrep som ble tatt for å spisse innholdet mot målgruppe ung (26 år).

  • Thomas Hellum og Sindre Skrede (NRK) - Sommerskuta og hvorfor vi må gjøre flere feil. 

  • Petter Ole Jakobsen (Vizrt) - Krabbeteine minutt for minutt

  • Lars Nyre (UiB) - Hvorfor gode teknologier mislykkes. En sosial historie om ubrukte muligheter fra dampmaskiner i Romerriket til Google Glass i vår egen tid.
    Det er mange teknologier som tilsynelatende kunne ha blitt viktige i samfunnet, men som likeel ikke ble utviklet eller spredt. Hero av Alexandria oppfant en dampmaskin som kunne ha blitt tatt i bruk i Romerriket rundt år 50. Leonardo Da Vinci designet et helikopter som kunne ha vært en oppsiktsvekkende innovasjon i den italienske renessansen rundt 1500, og Google Glass var en radikal visningsteknologi som mislyktes i Silicon Valley på 2010-tallet. Lars Nyre diskuterer hovedårsakene til at teknologier noen ganger ikke fungerer til tross for at de er gode. Han underbygger argumentet sitt med eksempler fra teknologiens historie.

 


This event is a part of the Media City Bergen Future Week, 27 September - 1 October. 50+ events will be taking place inside the Media City Bergen building, Oslo and Stavanger - all focused on topics that challenge our common future as it is driven and shaped by technology.
  
Read more about Future Week here.
If you are interested in more events like this, you can sign up for our newsletter here.

Where

Dallucci, Atrium MCB
Lars Hilles gate 30
5008 Bergen

Organizer

Media City Bergen