DN nytt medlem i medieklyngen

Published 03.09.2020
Dagens Næringsliv har vært gjennom en stor omstilling, og har tatt store innovasjons- og utviklingsgrep den siste tiden. Nå melder mediehuset seg inn i medieklyngen for å ytterligere sette fart på den digitale utviklingen.


Gjennom de siste årene har DN vært gjennom en kraftig og hurtig utvikling i digital retning. Mediehuset og NHST-konsernet har lansert nye tjenester som DN Investor, innført et av verdens mest avanserte systemer for robot-uttegning av avissider, bygd opp et analysemiljø som gjør stordataanalyser på abonnentatferd og innhold og opplevd betydelig digital abonnentvekst, for å nevne noe. Innovasjonstakten har den siste tiden ytterligere speedet opp gjennom koronakrisen. På få uker i vår lanserte DN nye nyhetsbrev-satsinger, etablerte webinar som nytt inntektsområde, og lyktes med å lansere nytt livestudio og live video. 

- Vi har jobbet systematisk for å bli en mer innovativ organisasjon de siste tre årene, både journalistisk, kommersielt og teknisk. Det har vi sett resultater av. Og koronakrisen har bevist at redaktørstyrte medier aldri har hatt en viktigere rolle i samfunnet. Men vi må alltid jobbe for å komme lenger. Å vite hvordan vi kan utnytte teknologi til beste for journalistikken og mediehuset DN, er viktig for oss. Medieklyngen er et ledende miljø innenfor medieteknologi og digitale verktøy, og har en rekke spennende/aktuelle prosjekter vi ønsker å være en del av, sier publisher Amund Djuve i Dagens Næringsliv.
 
Fra DNs side vil det være Ingeborg Volan, Redaktør for publisering og visuell journalistikk, som vil være tettest på prosjektene i medieklyngen. Hun har lang fartstid fra ulike medier, og har stått lang fremme i teknologiutviklingen både i NRK, Adresseavisen og nå i DN. Hun leder også Norsk Redaktørforenings utvalg for teknologi og innovasjon.
 
- Som evig teknologioptimist tror jeg vi bare har sett starten av hva som er mulig å få til der journalistikk og teknologi møtes. Jeg ser frem til å jobbe tettere på samarbeidet i medieklyngen, både med ulike konkrete prosjekter og selskaper, og også i utviklingen av journalistikken. I DN har vi erfart at samarbeid hjelper oss. Vi har i flere år samarbeidet med norske teknologiselskaper og startups. Nå ser jeg frem til å bli kjent med de mange spennende aktørene i klyngen. Jeg tror også vi i DN har noe å bidra med i kraft av vår kompetanse og erfaring på området, særlig innen mulighetene data, teknologi og analyse gir for den gravende og dagsordensettende journalistikken, sier hun.
 
Ingeborg trer også inn i NCE Medias Advisory Board, som jobber med utvikling av nye innovasjonsprosjekter i skjæringspunktet mellom journalistikk og teknologi, og som er et rådgivende organ til medieklyngens styre.
 
– Vi er veldig glade for å ønske Dagens Næringsliv velkommen til medieklyngen, sier Anne Jacobsen, CEO NCE Media / Media City Bergen AS.
– DN representerer et sterkt miljø som særlig gjennom gravejournalistikk har utmerket seg, og har spilt en svært viktig rolle. Jeg tror miljøene har mye å tilføre hverandre her, og vi gleder oss til samarbeidet.Dersom du er interessert i flere nyheter som dette, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her.